Rijswijk

Rijswijk

Team Brede Impuls zet zich Rijswijk breed in voor kinderen tussen de 4 en 16 jaar. Dit doet TBI door impulsprojecten te starten samen met lokale kern- en co-partners. Door te participeren aan impulsprojecten ontdekken kinderen niet alleen hun talent, maar zit er ook een verdiepingsslag in de projecten. Door deel te nemen ontwikkelen kinderen zich ook op motorisch en sociaal emotioneel gebied, leren ze samenwerken en dragen de projecten onder andere bij aan hun gezondheid, creativiteit, leervermogen en concentratie. Bij impulsprojecten staat het kind altijd centraal en worden de projecten gebaseerd op één of meerdere thema’s (taal, sport, natuur, cultuur & techniek). Door in te spelen op de behoefte van het kind is het effect om de ontwikkeling van het kind te stimuleren groter. Lokale partners zijn bijvoorbeeld: scholen (PO en VO), BSO’s, kinderopvang, verzorgingstehuizen, de Natuurtuin, kinderboerderij, sportvereniging, bibliotheek, schouwburg, scoutingverenigingen etc. TBI geeft een impuls om de samenwerkingen met lokale partners te versterken.
Elk impulsproject bestaat uit 3 kernpartners en een aantal co-partners en wordt gecoördineerd door een programmacoördinator. Er zijn lange en korte impulsprojecten; een kort project duurt maximaal 3 maanden en een lang project minimaal 3 maanden en maximaal 1 schooljaar.

 

Naast de impulsprojecten zet Team Brede Impuls zich o.a. ook in voor de Ontdekkers, Happy Fit, verenigingsondersteuning, Sportmix, Cruijff Court activiteiten, Sport in de wijk en Helden van de Natuur.