Nieuwsbericht Netwerkbijeenkomst

Op donderdagavond 16 december jl. heeft de netwerkbijeenkomst van Segbroek in Beweging plaatsgevonden via Microsoft Teams. De aanwezigen bij deze netwerkbijeenkomst waren iedereen die zich inzet om de inwoners van het stadsdeel Segbroek in beweging te brengen. Denk hierbij aan sportverenigingen, scholen, zorgaanbieders en het Beweegloket.

Presentaties

De avond begon met een presentatie van Marlène van Gansewinkel, die zichzelf sinds afgelopen zomer Paralympisch Kampioen mag noemen op de 100m en 200m sprint. Marlène nam de aanwezigen mee in haar sportieve levensverhaal: hoe zij als sporter met een beperking gewoon bij een sportvereniging aan de slag kon en hoe daar mee om werd gegaan, en hoe zij door de jaren heen veel veranderingen in de sport heeft meegemaakt.
Vervolgens was het de beurt aan Daniël Jellema van het Ouderenfonds. Daniël vertelde hoe verenigingen en organisaties zich in kunnen zetten voor sporten met ouderen, waarbij de samenwerking tussen verenigingen en organisaties erg belangrijk is.
De derde spreker was Anneke van Zanen-Nieberg, voorzitter van NOC*NSF en een ‘Segbroeker’ in hart en nieren. In haar verhaal vertelde Anneke hoe zij door de jaren heen aan verschillende sportinitiatieven heeft meegedaan en hoe organisaties elkaar kunnen helpen door elkaar te versterken.

Breakout-rooms

Na de drie presentaties werden de deelnemers in drie rondes verdeeld over breakout-rooms om zo intensiever te kunnen sparren over bepaalde thema’s en samenwerkingen op te zetten. Elke breakout-room had een ander thema: sporten met een beperking (o.l.v. Marlène), sporten met ouderen (o.l.v. Daniël), verbinding tussen organisaties (o.l.v. Anneke) en het werven van vrijwilligers/leden en subsidies, onder leiding van Sandra Menken van PEP Den Haag.
De reacties aan het eind van de avond waren erg positief en de behoefte aan nog een netwerkbijeenkomst is meerdere malen uitgesproken!