Zeven wijken en ruim honderd dansende kids

7 MAART 2019

Onder de paraplu van Delft Moves wordt waanzinnig goed missiewerk verricht: Delftse kinderen uit alle lagen van de bevolking aan het dansen krijgen. Er is een zeer vruchtbare en succesvolle samenwerking ontstaan tussen de buurtsportcoaches van Delft voor Elkaar, de organisatie van Theater de Veste en dansprofessionals van de House of Styles. Het resultaat: twaalf dansgroepen zijn in Buitenhof, Hof van Delft, Tanthof, Voordijkshoorn, Voorhof, Vrijenban en Wippolder aan het werk geslagen om uiteindelijk te kunnen schitteren op 6 april bij de ‘Local Talent Stage’ tijdens het Delft Moves festival in Theater de Veste!

Tijdens het festival worden ruim honderd kinderen in de leeftijd van 8 tot 12 jaar in de spreekwoordelijke spotlight gezet. Terence van Hutten (House of Styles): “Dit is zó tof! En hopelijk een start van een project dat ook een vervolg gaat krijgen in de toekomst. Het is geweldig: de scholen zijn enthousiast; we hebben een groot bereik, met verschillende doelgroepen, uit nagenoeg alle wijken van Delft!” Waarbij Van Hutten benadrukt dat het werken naar een doel, het optreden in Theater de Veste, een echte meerwaarde heeft. Daarnaast is het bewegen, het samen iets ondernemen, zeer goed voor deze jonge doelgroep. Van Hutten: “Het gaat er bij de ‘Local Talent Stage’ natuurlijk vooral om het plezier van het optreden en je durven presenteren aan een groot publiek. Het op een echt podium staan.

De afgelopen weken hebben de groepen samen met hun docent gewerkt aan een mooie show, maar natuurlijk ook om hun aangeleerde choreografie met zelfvertrouwen te kunnen presenteren. De jury heeft de eer om de beste act te belonen met een mooie prijs.” Dit alles gaat gebeuren op zaterdag 6 april in Theater de Veste. De ‘Local Talent Stage’ is onderdeel van een divers programma, met verschillende dance battles, workshops en presentaties. Meer informatie is te vinden op de website van Theater de Veste, zie: www.theaterdeveste.nl/localtalentstage

Comments are closed.