5 vragen aan

5 vragen aan Luka, 22 jaar

Welke sport(en) beoefen je?
Zelf doe ik aan hockey. Helaas is er geen hockeyvereniging in Segbroek.

Om welke reden ben jij begonnen met sporten?
Ik ben ooit begonnen met sport, eigenlijk omdat ik werd verplicht door mijn ouders. Snel vond ik het zelf ook heel leuk en ben ik het blijven doen. Nu al meer dan zestien jaar!

Wat levert sporten jou op?
Buiten dat het mij een goed gevoel geeft om te bewegen, vind ik het ook heel fijn dat het zo sociaal is. Buiten werk om is het soms nog wel lastig om een goed sociaal leven te onderhouden, met mijn sport kom ik altijd onder de mensen.
Sport levert mij ontspanning op en rust in mijn hoofd. Soms als ik frustraties heb of heel erg loop te malen over hoe ik iets aan moet pakken, helpt sporten mij om weer rust in mijn hoofd te creëren. Vaak weet ik daarna veel beter hoe ik iets aan moet pakken of weet ik het gewoon even naast mij neer te leggen.

Waarom vind jij het belangrijk om te sporten?
Ik vind het belangrijk om te bewegen in de eerste plaats omdat ik weet dat het goed voor mij is. Ik voel mij er gezond door. Als tweede vind ik het heel belangrijk om te blijven sporten voor de rust die ik erdoor krijg. 

Hoe zou jij je mede Segbroekers willen activeren ook te gaan sporten?
Probeer eens over die eerste drempel heen te gaan. In plaats van alleen maar na te denken waarom je het niet moet doen of niet kan, vul nu eens in waarom je het wel moet doen en waarom je het wel zou kunnen. Het hoeft allemaal niet moeilijk te zijn. 

Luka Snijders

5 vragen aan Steven, 25 jaar

Welke sport(en) beoefen je?
Ik ben een tafeltennisser, en daarnaast loop ik regelmatig hard.

Om welke reden ben jij begonnen met sporten?
Ik speelde vroeger altijd heel veel buiten op straat, dus ik was altijd al een bezig mannetje. Ook tijdens de gymlessen op school deed ik lekker actief mee. Dit wilde ik graag in verenigingsverband doen bij een sport die ik leuk vond; zodoende heb ik mij aangemeld bij de tafeltennisvereniging om de hoek en daar ben ik niet meer weg te slaan!

Wat levert sporten jou op?
Voor mij is sporten een uitlaatklep; even je hoofd leegmaken en bezig zijn met andere zaken dan de toch wel drukke maatschappij. Daarnaast zit ik een stuk lekkerder in mijn vel als ik regelmatig sport. Na een drukke (werk)dag vind ik het heerlijk om te gaan sporten, dan kan ik er daarna weer goed tegenaan.

Waarom vind jij het belangrijk om te sporten?
Voor de algehele gezondheid is genoeg sporten belangrijk. Zelf merk ik dat ik zelden tot nooit ziek ben en dat ik mijn grenzen steeds verder kan verleggen. Daarnaast is het sociale aspect van het verenigingsleven erg belangrijk. Ik heb er een hoop vrienden aan overgehouden, de mensen die er rondlopen hebben namelijk allemaal dezelfde interesses.

Hoe zou jij je mede Segbroekers willen activeren ook te gaan sporten?
Zoek iets uit wat je echt leuk vindt om te doen, en waar je motorisch ook goed in bent. Ben je heel behendig en snel? Zoek dan een sport waar dat een voordeel is zoals voetbal of handbal. Ben je fysiek sterk? Zoek dan een sport waarin kracht belangrijk is zoals kogelstoten of een vechtsport. Hierdoor word je en beter, en doe je iets waar je goed in bent wat je een lekker gevoel geeft. Probeer het eens!

Luka Snijders
Geverifieerd door MonsterInsights