SAMEN BRENGEN WIJ SEGBROEK IN BEWEGING!

Na een periode van lege velden, stille zalen en verlaten kleedkamers, komen we eindelijk weer in actie! Sporten verbindt en is gezond voor jong en oud. Met Segbroek in Beweging willen wij jou helpen om weer lekker te gaan bewegen! Wist je dat er in Segbroek heel veel toffe sporten te doen zijn? Doe mee met de sportproeverij of check de kaart met alle sportmogelijkheden in Segbroek.

Samen brengen wij Segbroek in Beweging, jij toch ook?

 

Op zoek naar een (nieuwe) sport?

Weet jij niet welke sport er bij jou past? Doe de Sporttest en ontvang persoonlijk advies!

SEGBROEK IN BEWEGING VOOR SENIOREN

Voor 60+

Bewegen is voor elke leeftijd belangrijk, door beweging blijft u vitaal en sociaal. Beweging is op veel manieren in het dagelijks leven toe te passen. Denk aan een stukje wandelen, fietsen of dansen in de woonkamer. Sommige mensen sporten liever onder begeleiding of vanuit een vereniging. De sportaanbieders onder het kopje Sportaanbieders per Wijk bieden een sportaanbod aan voor 60-plussers. Neem snel een kijkje!

SPORTAANBIEDERS PER WIJK

Voor 60+

Regentessekwartier

BigGym Den Haag
Fit For Free Loosduinseweg
Dienstencentrum Copernicus
Wijkcentrum de Regenvalk

Bomen- en Bloemenbuurt

Handbalvereniging WHC Den Haag
Healing Tai Chi
SV Dunas Korfbal
Buurthuis Onder de Bolster
Wijkcentrum de Hyacint

Vruchtenbuurt

Dansclub De Mient
Fitness Unique Den Haag
HKV Achilles
Schaakcombinatie HTV
SV Kian Schi
Zwembad de Waterthor
Stichting Wijkberaad Vruchtenbuurt

Valkenboskwartier en Heesterbuurt

Seishikan Tendoryu Aikido
Tennisvereniging Breekpunt
Centrum de Luifel
Wijkcentrum ’t Lindenkwadrant

Vogelwijk

De Pioniers – Jeu de boules
Fit For Free Houtrust
HAAG Atletiek
Handbalvereniging Hellas
Pickleball Den Haag
SVV Scheveningen
Tafeltennisvereniging SETT
Tennispark Houtrust
Volleybalvereniging Kalinko
Wandelsportvereniging de Zeemansloop

Ontbreekt er een sportvereniging? Neem dan contact op via het contactformulier onderaan deze pagina!

Oefeningen voor Thuis

Wilt u liever thuis wat meer in beweging komen? Bekijk dan onderstaande video’s. Deze oefeningen zijn ontwikkeld door Sportief Plus op verschillende niveau’s.

De eerste stap om te gaan bewegen kan groot zijn, vooral als je jezelf de druk op legt om gelijk te moeten presteren. In beweging komen is veel belangrijker, denk eens aan wandelen, fietsen of yoga.

Sporten draagt bij aan afname van piekergedrag, afleiding van negatieve gedachtes, een toename van gevoel van beheersing en effectiviteit. Ook draagt sporten bij aan meer zelfwaarde en een positiever zelfbeeld. Oftewel sporten kent alleen maar positieve bijwerkingen! Ook benieuwd waar je kan sporten in Segbroek of op zoek naar een passende sport? Kijk dan op de Sportroutekaart of doe de Sporttest!

Vouwkaart

Download de vouwkaart van Segbroek. Hierop vind je leerzame ‘wist je datjes’ over voeding, beweging en gezondheid. Ook vind je een kaart met plaatsen waar je allerlei activiteiten kunt doen, en spelletjes over voeding en sport!

Go Go Den Haag

Met Go Go Den Haag vieren we dat sporten weer kan en mag! We helpen sport- en beweegaanbieders om zo snel mogelijk weer op volle kracht te komen en samen inspireren en activeren we Hagenaars om (weer) structureel te sporten en te bewegen.

In de agenda voor Hagenaars vind je alle extra sportactiviteiten en sportevenementen zodat je precies weet welke activiteiten er bij jou in de buurt plaatsvinden. 

Haagse sportaanbieder?

Vanuit Go Go Den Haag bieden we veel extra producten en diensten om jou als sportaanbieder te ondersteunen en faciliteren. Jullie zijn immers een belangrijke schakel richting de inwoners van Den Haag.

Meer weten? Check www.gogo.denhaag.nl

Welke sporten zijn er in Segbroek?

Kijk via de onderstaande kaart welke sporten, verenigingen, parken of speeltuinen er zijn bij jou om de hoek.

Kom in beweging!

NIEUWS – SEGBROEK IN BEWEGING:

Sportroutekaart

Sportroutekaart

SportroutekaartMet Segbroek in Beweging willen wij inwoners uit het stadsdeel motiveren, activeren en enthousiasmeren om in beweging te komen. Het...

5 vragen aan

5 vragen aan

5 vragen aan Luka, 22 jaar Welke sport(en) beoefen je?Zelf doe ik aan hockey. Helaas is er geen hockeyvereniging in Segbroek. Om welke reden ben jij...

Nieuwsbericht Netwerkbijeenkomst

Nieuwsbericht Netwerkbijeenkomst

Op donderdagavond 16 december jl. heeft de netwerkbijeenkomst van Segbroek in Beweging plaatsgevonden via Microsoft Teams. De aanwezigen bij deze...

NEEM CONTACT OP

Wil je meer weten over hoe je meer in beweging kan komen en lekker kan sporten bij jou in de buurt? Wij staan klaar voor al je vragen en helpen je graag.  

Geverifieerd door MonsterInsights