RIJSWIJK – Maandagavond, 6 juli om 20:30 uur, staan de deuren van de gymzaal van het Kristal weer open. Sport in de Wijk van Haaglanden Beweegt gaat vanaf die dag eindelijk weer van start! Elke maandag en woensdag van 20:30 tot 22:30 uur komen jongeren uit de wijk voetballen in een vrije sociale omgeving. Door de goede band tussen de begeleiding en jongeren komen vaak zowel leuke als minder leuke onderwerpen ter sprake.

Programmacoördinator Bas Honders van Haaglanden Beweegt staat op maandagavond, na drie maanden afwezigheid door het coronavirus, weer enthousiast te wachten om ‘zijn voetballers’ te ontvangen in de gymzaal van het Kristal. Al jaren wordt er wekelijks met elkaar een balletje getrapt, helaas bleef de bal afgelopen maanden noodgedwongen in het ballenhok. Spijtig, want het samen voetballen houdt jongeren letterlijk en figuurlijk van de straat. Met een glimlach gaat Bas nu dus weer heerlijk twee uur voetballen en bijkletsen met de jongens.

“Door de vaste momenten van Sport in de Wijk word ik gemotiveerd om wekelijks te blijven sporten. Daarnaast is het altijd goed georganiseerd en kan ik met iedereen een praatje maken.”- deelnemer Sport in de Wijk

Sociale aspect
Sport in de Wijk is meer dan zomaar even een balletje trappen. Het sociale aspect en de ruimte voor een gesprek zijn ook van groot belang tijdens deze activiteit. De jongens van tussen de 18 en 25 jaar oud, vinden het namelijk altijd gezellig om elkaar te zien en met elkaar te kletsen. De band tussen de begeleiding en jongeren is zo goed dat zij alles met elkaar kunnen bespreken. Zo dient Sport in de Wijk als sportactiviteit en zet sport tegelijkertijd ook als middel in.

“Ik voel me op m’n gemak en het is gezellig.” – deelnemer Sport in de Wijk

Meedoen?
Wil je meedoen met Sport in de Wijk? Bel of stuur een appje naar Bas Honders op 06-43 03 86 63

Geverifieerd door MonsterInsights