RIJSWIJK – Om 09:45, woensdag 15 juli, verzamelen de eerste speurzoekers bij het Rijswijkse bos voor de peuterspeurtocht. Vol enthousiasme start om 10:00 uur de “Peuters in het Wild’’ speurtocht. Waar zijn de eieren van Pierewaaier gebleven?

Een groep peuters zijn opzoek gegaan naar de tien eieren van Pierewaaier. Na het maken van een mooi warm nest van takjes en bladeren gingen de peuters de eieren zoeken. Het was een spannende en leuke zoektocht, maar het is de peuters gelukt! Alle tien de eieren zijn door de peuters voorzichtig in het zelfgemaakte nest neergelegd. Omdat de eieren bijna uit kwamen, gingen de peuters ook naar voedsel opzoek voor de kuikentjes. Pissebedden en bloemetjes waren de vondst. De speurtocht werd afgesloten met het maken van een originele papieren snavel, die ze mee naar huis mochten nemen.

Speurtocht
Helden van de Natuur organiseert vaker speurtochten, maar deze peuterspeurtocht onder leiding van Gonny, de speurtochtleidster, was een heuse primeur. Juf Gonny zorgde voor een educatieve speurtocht waar de peuters kennis hebben gemaakt met de natuur.

Tweede editie
Na een succesvolle eerste editie zal op woensdag 26 augustus Peuters in het Wild 2.0 plaatsvinden. Hier gaan de peuters tijdens de speurtocht lekker aanmodderen, wormen zoeken en een voeten-voel-pad maken. Kortom, een heerlijke tocht om weer van de natuur te genieten. Gratis aanmelden voor de speurtocht kan via n.detombe@haaglandenbeweegt.nl. Meer informatie vind je op www.heldenvandenatuur.nl/rijswijk/ of volg ons op facebook ‘Helden van de Natuur Rijswijk’.

Helden van de Natuur is onderdeel van een binnen-en buitenschools programma met verschillende activiteiten om kinderen te stimuleren meer naar buiten te gaan.

Geverifieerd door MonsterInsights