RIJSWIJK – Ontdek je Talent Thuis, #samenrijswijk, vlogs, Koningsfeest en nog veel meer toffe projecten. Team Brede Impuls is de afgelopen weken boven zichzelf uitgestegen. Door middel van hun creativiteit, proactiviteit en flexibiliteit is het mogelijk geweest voor de Rijswijkse kinderen om thuis actief te blijven op het gebied van sport, cultuur, natuur, taal en techniek.

Wat doe je als team als je geen fysieke lessen kan organiseren? Juist, een online aanbod creëren. Programma coördinatoren Bibi, Eva, Chiara, Mike, Bas, Kevin en Monika zijn de afgelopen weken creatief te werk gegaan. Hierdoor hebben zij een druk en volledig online aanbod kunnen creëren voor ieder Rijswijks kind wat wils. Waar bestond dat aanbod uit, om de binding tussen de Rijswijkse inwoners te behouden? Uit alles!

Sociale kanalen
Allereerst was het belangrijk om als organisatie zichtbaar te zijn op sociale kanalen. Een Facebook, Instagram én TikTok account werden aangemaakt, om zo als TBI online zichtbaar te zijn. De opdrachten, projecten en challenges werden dagelijks op deze kanalen gedeeld. Daarnaast ging Programma coördinator Mike iedere dag om 15:00u live om met de Rijswijkse kinderen in gesprek te gaan.

#samenrijswijk
In samenwerking met gemeente Rijswijk en andere partners heeft Team Brede Impuls een video ontwikkelt, waarin zij de Rijswijkse inwoners aanspoorde om #samen zich aan de coronamaatregelen te houden en positief gedrag te stimuleren. Hierbij was het belangrijk om samen als eenheid te profileren en aan te geven dat het alleen #samen mogelijk was. 

Ontdek je talent thuis
Team Brede Impuls twijfelde geen moment en ging aan de slag met een online aanbod. Niet alleen om de kinderen leuke activiteiten te geven maar om ook de thuiswerkende ouders te ontzorgen. Met Ontdek je Talent activiteiten kwamen er per dag 2 verschillende activiteiten online. Zo konden kinderen zich blijven ontwikkelen op het gebied van sport, cultuur, natuur, taal en techniek. Daarnaast hielpen de programma coördinatoren de kinderen, door in een vlog de opdrachten toe te lichten.

Koningsspelen
Dit jaar was het niet mogelijk om echt Hollands een Koningsdag te vieren. Maar hier had Team Brede Impuls in samenwerking met Haaglanden Beweegt en In de Bogaard een mooi alternatief voor bedacht. Op 27 april was het vanaf 11:00u mogelijk om online mee te doen met spelletjes, work-outs, bingo en vele andere spellen. Honderden kinderen bekeken de livestream en enkelen hebben toffe prijzen gewonnen.

Geverifieerd door MonsterInsights